Czy po "koleżeńsku" jest ktoś w stanie podesłać "kawałek" z ecu 1.6 tdi cayc z egr off? Oryginalna moc, dpf, tylko wyłączony egr. Potrzebuje dla siebie do O2FL. Z góry dzięki.
Alarmy, zabezpieczenia antykradzieżowe, GPS, zestawy BT, elektryka i elektronika TOYOTA, VAG, FIAT, OPEL
Pisało błędy od egr, świeciły się kontrolki. Akurat mam wymontowany cały silnik z samochodu, zawór w egr stał na "dębowo", przeczyściłem go, zaczął się poruszać ale zaraz będzie to samo i nie chcę po włożeniu silnika znowu za tydzień, miesiąc wyjmować egr/czyścić/wymieniać etc. bo każdy kto wymieniał to dziadostwo na samochodzie wie jakie to "łatwe" Nie mam zamiaru bawić się w regenerowanie, naprawy a tym bardziej wymianę na NOWY. Po prostu zaślepiam go i chcę wykasować ze sterownika.
Alarmy, zabezpieczenia antykradzieżowe, GPS, zestawy BT, elektryka i elektronika TOYOTA, VAG, FIAT, OPEL
Już mam plik, także nieaktualne.
Co nie jest proste? Zaślepienie, czy przeprogramowanie sterownika?
Jesli chodzi o zaślepienie to nie ma problemów, choć sa tacy co nawet nie zaślepiają i tylko wycinają z ecu i to też zdaje egzamin (podobno) .
Jeśli chodzi o ecu to zgadza się, nie było to łatwe dla zwyklego śmiertelnika kiedy trzeba było rozklejać sterownik, lutować. Na dzień dzisiejszy jestem w stanie zrobić to już przez OBD.
U mnie po wizycie u tunera EGR wyłączony a i tak sie spie*** = zepsuł , ale że EGR występuje wraz z chłodniczką to mechanik powiedział mi że nie jest w stanie mi go wyciąć/zaślepić etc. więc włozyłem używkę Program i wycięcie DPF'u zrobione.
----> ! biała MurzyNka ! <----
---->było 101km 260NM jest 136km 312NM<----
A ja jestem oryginalny tak bardzo, że będę wymieniał EGR na nowy + włączenie w sofcie tak jak było wcześniej. Nurtuje mnie tylko jedna kwestia, czy nie będzie problemu aby wykonać w ASO aktualizację do nowszego softu fabrycznego z obsługą EGR (bo mam dość stary z tego co wiem), czy muszę koniecznie znowu jechać do tego fachowca co mi wyłączył EGR w sofcie? Wolałbym to zrobić w ASO, bo przynajmniej wgrają coś nowszego.
Komentarz